MANİSA / YUNUSEMRE - Hafsa Sultan Ortaokulu

Etkinlik

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ock

Öğrencilerin beden, ruh sağlığını, sosyal gelişimlerini destekleyecek,okul içindeki zamanlarını daha iyi değerlendirebilmelerine imkân sağlayacak geleneksel ve kültürümüzden beslenen yüz yüze oyunların okul bahçe ve eklentilerine yapılmasını amaçlayan projedir.

Tem

Devlet imkanları ile yapılan okulumuz, 1990 yılında Eğitim-Öğretime başlanmıştır. Okulumuza Manisa’mızın Mesir Macunu ile tedavi edilmiş olan Yavuz Sultan Selim’in eşinin ismi olan Hafsa Sultan ismi  verilmiştir