Hafsa Sultan Ortaokulu öğrencilerinin, doğanın kendini nasıl yenilediğine tanık olmaları ve bu süreçte doğaya destek olmalarını sağlamak için çocuklarımızı yakın çevredeki park ve bahçelere götürüp hem gözlem yapmalarını hem de kendi elleriyle ağaçlardan tohumlar almalarını sağladık.
Doğadaki canlılığı korumak ve devamlılığını sağlamak için, atık yönetiminin önemini unutmamaları ve evsel atıkların birden fazla kullanım seçeneklerinin olduğunu görmeleri için, topladıkları tohumları evsel atıklara (5 litrelik su bidonlarına) dikmelerini sağladık.
Okulumuzda da '' Hafsa Sultan Korusu Gözlem ve Destek Odası'' kurup çocuklarımızın burada kendi ağaçlarını sevgi, ilgi, sabır ve dua ile tohumdan büyütmelerine olanak sağlayıp, doğayı korumanın insani- dini bir sorumluluk olduğunu da öğretmeye çalıştık.
Bir ağacın tohumdan ağaç oluncaya kadar geçirdiği dönemin uzunluğunu ve zorluğunu çocuklarımızın görmelerini sağlayarak onların doğaya karşı daha saygılı ve sorumlu, özverili, doğayı korumaya ve geliştirmeye istekli bireyler olarak yetişmelerini hedefledik.
''Doğaya Bir Tohum da Bizden Olsun'' adını verdiğimiz projemiz kapsamında şu an elimizde çocuklarımızın tohumdan büyüttüğü 23 fidanımız mevcut. Bunlardan 18'i mazı ağacı, 6'sı ise çam ağacıdır. (Belirmek isteriz ki, bizler için başka ağaç tohumları temin edilirse çocuklarım onları da sevgiyle ve sabırla büyütecektir.)